Cursus Interreligieuze ethiek II, geloven in je dagelijks leven.

LogoILPA


Elke dag maken we keuzes. Daarbij spelen normen en waarden een belangrijk rol. Onze waarden en normen hangen samen met onze antwoorden op de vraag naar de zin en het doel van ons leven.
In drie avonden bezinnen we ons vanuit Boeddhisme, Jodendom, Christendom en Islam op actuele thema’s in de samenleving van vandaag.
Wat hebben religies ons hierin te bieden?                                                                                             

Docenten:    

Marianne

Rien5

 

Marianne Hamers, levensbeschouwelijk counselor en

Rien Erkelens, predikant PKN en tot juni 2017 voorzitter van het Interreligieus en Levensbeschouwelijk Platform Alkmaar (www.ilpa.nl).

 

 

Data: woensdagen 4 oktober, 18 oktober, 1 november 2017.

Plaats: Mennozaal Doopsgezinde gemeente, Koningsweg 12, Alkmaar.
Tijd: 19.30 - 21.30 uur.
Kosten € 10 (voor de drie avonden) inclusief koffie of thee.

Voor meer informatie en aanmelding:
Marianne Hamers, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
Rien Erkelens, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 072-562 3237.

 

Vluchtelingen thema cursus in Limmen

Iedereen kent wel een ‘vreemdeling’, een nieuwkomer, in het land, in het dorp of in de familie. Als die ander ánders is, in kleur, sekse, andere uiterlijke kenmerken etc., dan reageren we soms 'op het eerste gezicht' met vechten, vluchten of bevriezen. Dat is onze normale reflex.

De volgende stap is echter reflectie, naar jezelf kijken waarom je zo reageert, denkt of voelt.

Gastvrijheid is niet alleen een bijbelse waarde, het is een menselijke voorwaarde: zonder ‘de ander’ ben je nergens. Tegelijk kan je in de omgang met de ander ook nooit zonder grenzen. Maar grenzen zijn niet stabiel, ze verschuiven. Maakt dát mensen onzeker en bang? Zijn we daardoor vaker in debat tégen elkaar i.p.v. in dialoog mét elkaar?

Kunnen we onze eigen grenzen herkennen? Zitten er ook grenzen aan gast zijn? Hoe voel je je als gast en hoelang blijf je gast?

Mw. Annego Hogebrink, betrokken bij het ILPA (Interreligieus Levensbeschouwelijk Platform Alkmaar), zal onze gespreksleidster zijn bij het herkennen van deze grenzen.

Graag vooraf opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wie: mw. Annego Hogebrink (met Shirin Sadik uit irak)

Wanneer: woensdagen 4, 11 en 18 oktober 2017 om 20.00 uur

Waar:  ‘Ons Huis’, Zuidkerkenlaan 23, Limmen