Programma:

17.00     Inloop in Bibliotheek Kennemerwaard, Gasthuisstraat 2/Canadaplein en optreden  Mamoré en Encanto (a-capella koren onder leiding van Maria Tomassen, dirigente).
17.30     Mireille Sampimon: ‘Waarom een fakkeltocht in Alkmaar’.
17.37     Marion Rosenthal: ‘Welk vuur van bezieling dragen wij uit’.
17.45     Ozan Aydogan: ‘Alkmaar, een klein stukje wereld’.
17.53     Burgemeester nodigt aanwezigen uit voor de start van de Fakkeltocht.
18.00     Vuuract van Gaia’s Inferno op het Canadaplein met percussie van Nosso Groove.
18:30     Start Fakkeltocht, langs de route treden Nosso Groove en Tommy Zwartjes  op.
19:00     Hapjes en drankje in Bibliotheek Kennemerwaard, Gasthuisstraat 2/Canadaplein.
Muzikaal omlijst door Nosso Groove.

Sprekers van de fakkeltocht.

Mireille Sampimon is de gepassioneerde initiatiefneemster van de fakkeltocht in Alkmaar. Toen ze begin 2015 in de Alkmaarse gemeenteraad kwam, zocht ze direct contact met alle andere partijen om in Alkmaar een fakkeltocht te organiseren. "De grootste schreeuwers krijgen vaak de meeste aandacht, terwijl de meerderheid het beste met elkaar voor heeft. Ik wil de meerderheid een gezicht geven."

Marion Rosenthal werd in haar jeugd omringd door de pijn van de overlevenden van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Ze besloot haar levensenergie en creativiteit te benutten om zichzelf en haar omgeving positief te stemmen. Het is haar wens dat de fakkeltocht Alkmaarders inspireert tot initiatieven van verbinding.

Ozan Aydoğan is een in Alkmaar geboren schrijver, acteur en performer. Nadat hij vorig jaar in de voorstelling ‘Life ain’t a Picnic’ van De Gasten o.a. Frascati, De Meervaart en het Bijlmerparktheater aandeed, schreef hij de ‘Klein stukje wereld”-serie waarin hij dichtend een ode bracht aan zijn geboortestad; Alkmaar. ’Klein stukje wereld’ werd geëxposeerd op de vijfde editie van het BrugTheaterFestival.

Meer dan verdraagzaamheid.

Veel deelnemers vonden in 2016 verdraagzaamheid een wat mager doel. De sprekers zullen dit jaar inspireren om te kijken naar een nieuw verbindend thema voor de toekomst.

Vrienden van de fakkeltocht.

Fakkeltocht2017Burgemeester van Alkmaar Piet Bruinooge hoefde niet lang na te denken over de vraag of hij vriend van de fakkeltocht wilde worden: "Verdraagzaamheid is een belangrijk thema voor mij. Als je mijn speeches van de afgelopen jaren terugleest, kun je zien dat ik vaak over dit onderwerp spreek."

Sta ook pal achter verdraagzaamheid en steun de Fakkeltocht voor Verdraagzaamheid Alkmaar: wordt Vriend voor een Tientje!
Maak tien euro of meer over naar NL 70 INGB 0004 9711 74 ten name van St. Antidiscriminatie Buro NHN ovv Fakkeltocht 2017 of stort 4 november in onze collectebus..